Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Με κέρδη άνω του 1% κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Οριακά χαμηλότερα το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ.

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων ακολουθούν πτωτική τροχιά με το yield του αμερικανικού 10ετούς να υποχωρεί σταθερά από το υψηλό έτους της προηγούμενης εβδομάδας.

Επιπλέον θετικός είναι ο αντίχτυπος και από το μέτωπο του κορωνοϊού καθώς ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι χορήγησε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Παράλληλα, το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις αρχές του Μαρτίου και η διανομή να ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου.

Στο μεταξύ, δυνατά κινήθηκε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, καθώς ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit έφτασε στο πιο υψηλό των τελευταίων τριών ετών, στις 57,9 μονάδες. Τον Ιανουάριο ήταν στις 54,8 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,84% στις 412 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 1,62% στις 6.588 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,64% στις 14.012 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,57% στις 5.792 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,1% στα 61,43 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.735 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2056 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v