Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι ενώ υποχώρησε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Πιέσεις στην τιμή ου χρυσού.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αισιοδοξούν για γρήγορη ανάκαμψη των οικονομιών καθώς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 427 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,07% στις 6.736 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,47% στις 14.817 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,45% στις 6.015 μονάδες.

Στο μεταξύ, το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που προσάραξε και έκλεισε τη Διώρυγα του Σουέζ για σχεδόν μία εβδομάδα, πλέει ξανά, ανέφερε η εταιρεία Inchcape Shipping Services, εξέλιξη που γεννά ελπίδες πως η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία άμεσα.

Παράλληλα, για πολύ μεγάλο χτύπημα στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου προειδοποιεί η Credit Suisse, αφότου άρχισε να αποχωρεί από θέσεις καθώς το μεγάλο αμερικανικό hedge fund Archegos Capital Management, προέβη σε ένα τέραστιο ξεπούλημα μετοχών.

Οι βαριές απώλειες θα έρθουν μετά το πρωτοφανές sell off αμερικανικών και κινεζικών μετοχών ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων. Η Nomura θα μπορούσε να είναι αντιμέτωπη με συνολική απώλεια των κερδών της το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, ενώ η Credit Suisse προειδοποίησε ότι η το sell off θα μπορούσε να έχει «εξαιρετικά σημαντική» επίπτωση το πρώτο τρίμηνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,3% στα 61,14 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,3% στα 1.709 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1778 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v