Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,3%, το Μιλάνο κατά 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,5%. Σε ιστορικό υψηλό η μεταποίηση ευρωζώνης τον Μάρτιο.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη. Δυνατή η μεταποίηση της ευρωζώνης τον Μάρτιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit να διαμορφώνεται σε ιστορικό υψηλό, στις 62,5 μονάδες. Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς καλύτερο από την αρχική εκτίμηση για 62,4 μονάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη ενώ χαμηλότερα δείχνει συρρίκνωση. Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας συνέχισε να αναπτύσσεται τον Μάρτιο, με τον ΡΜΙ δείκτη σε υψηλό όλων των εποχών, στις 66,6 μονάδες τον Μάρτιο από 60,7 τον Φεβρουάριο.

Σε θετικό έδαφος και οι ασιατικές μετοχές μετά τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, τα οποία έδωσαν σήμα για συνεχιζόμενη ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου παρά την πανδημία κορωνοϊού.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,3%, το Μιλάνο κατά 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,5%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, βουτιά 9% έκανε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομποσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Την ίδια ώρα, σε σύγκριση με τον έναν μήνα πριν αυξήθηκε κατά 1,2%. Η πτώση των λιανικών πωλήσεων ήρθε λόγω του lockdown που εφαρμόστηκε τον Νοέμβριο του 2020 για τη συγκράτηση της πανδημίας.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες Τετάρτη σχέδιο γιγαντιαίας επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισ. δολαρίων, θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά» και «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν παρουσιάζοντάς το στο Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,173 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,376.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v