Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη υποδέκτηκαν τον Απρίλιο οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές μετά τα καλά στοιχεία μεταποίησης στην Ευρωζώνη. Ενισχύεται το ευρώ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσό. Κλειστά την Παρασκευή τα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, δυνατή η μεταποίηση της ευρωζώνης τον Μάρτιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit να διαμορφώνεται σε ιστορικό υψηλό, στις 62,5 μονάδες.

Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς καλύτερο από την αρχική εκτίμηση για 62,4 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη ενώ χαμηλότερα δείχνει συρρίκνωση.

Παράλληλα, βουτιά 9% έκανε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, σε σύγκριση με τον έναν μήνα πριν αυξήθηκε κατά 1,2%.

Η πτώση των λιανικών πωλήσεων ήρθε λόγω του lockdown που εφαρμόστηκε τον Νοέμβριο του 2020 για τη συγκράτηση της πανδημίας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,61% στις 432 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,35% στις 6.737 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,66% στις 15.107 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,59% στις 6.102 μονάδες.

Σημειώνεται ότι αύριο οι ευρωπαϊκές αγορές θα είναι κλειστές λόγω της αργίας του Πάσχα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,9% στα 59,71 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,8% στα 1.728 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1772 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v