Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα εταιρικά αποτελέσματα έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Απρόσμενη μείωση της ανεργίας στη Βρετανία. Μικτά τα futures της Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας που φάνηκε από χθες το βράδυ, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αποτελέσματα οι Danone, η AB Foods και η Getinge.

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 6% καταγράφει η μετοχή της British American Tobacco, παρασύροντας χαμηλότερα και τις άλλες μετοχές των καπνοβιομηχανιών, μετά από δημοσίευμα που αναφέρει πως η κυβέρνηση Biden εξετάζει το ενδεχόμενο να απαιτήσει τη μείωση της περιεκτικότητας σε νικοτίνη όλων των τσιγάρων που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία κατέγραψε απρόσμενη πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,9% στο διάστημα έως τέλος Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,77% στις 438 μονάδες, κατά 0,57% ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.960 μονάδες, κατά 0,98% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.235 μονάδες και κατά 0,4% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 15.307 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης δείχνουν τα futures των δεικτών της Wall Street, με τα futures του Dow Jones να υποχωρούν κατά 0,19% και του S&P 500 κατά 0,1%, ενώ του Nasdaq κινούνται οριακά υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v