Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%. Στο 2% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο.

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με την πανδημία να βρίσκεται ακόμη μακριά από το τέλος της. Στο επίκεντρο η Γερμανία, καθώς τα νέα ημερήσια κρούσματα έφτασαν στο πιο υψηλό σημείο από τον Ιανουάριο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 1,7% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Μάρτιο σε εθνικό επίπεδο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε την αρχική της εκτίμηση. Πρόκειται για άνοδο σε σύγκριση με τον ετήσιο πληθωρισμό που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο ύψους 1,3%. 

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ήταν 0,5% υψηλότερες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, διαμορφώθηκε στο 2% σε ετήσια βάση -ξεπερνώντας τον στόχο της ΕΚΤ- και στο 0,5% σε μηνιαία. Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι κοντά αλλά χαμηλότερα από το 2%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επισήμως σήμερα στην έκδοση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών Covid ως ένα βήμα για να ανοίξει ξανά ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι. Τα πιστοποιητικά θα επιτρέψουν σ' αυτούς που έχουν εμβολιασθεί, που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή που έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ να ταξιδεύουν ευκολότερα μέσα στην ΕΕ.

Στην οικονομική ειδησεογραφία, πάνω από 85 δισ. δολάρια αποτίμησαν οι επενδυτές το Coinbase στο ντεμπούτο του στον Nasdaq την Τετάρτη, στην πρώτη εισαγωγή μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και σε μία στιγμή αναγνώρισης των ψηφιακών νομισμάτων 12 χρόνια μετά τη δημιουργία του bitcoin.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, αν και οι μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα - από την τιμή έναρξης των $381 στα $328- έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση $112 δισ., αλλά στο κλείσιμο «προσγειώθηκε» στα 65,4 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v