Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι κατά 0,5%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο επίσης. Αρχίζει ξανά τις αποστολές του εμβολίου Covid-19 στην Ευρώπη η Johnson & Johnson. Στο 0,7% ο πληθωρισμός στη Βρετανία.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αντανακλώνας το πιο προσεκτικό trading παγκοσμίως. Παραμένει η αβεβαιότητα για την πανδημία, με τις μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό να υποχωρούν, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε χώρες όπως η Ινδία.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι κατά 0,5%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο επίσης

Αρχίζει ξανά τις αποστολές του εμβολίου Covid-19 στην Ευρώπη η Johnson & Johnson, αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη υπερβαίνουν τους κινδύνους ακόμη και αφού εντόπισε «πιθανή σύνδεση» του εμβολίου και των σπάνιων θρομβώσεων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Οργανισμός δήλωσε την Τρίτη ότι ένας σπάνιος συνδυασμός θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων θα πρέπει να προστεθεί στη λίστα με τις παρενέργειες του εμβολίου της J&J. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου μίας δόσης ξεπερνούν τους κινδύνους αυτών των αντιδράσεων.

Στο μέτωπο των δεδομένων, λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Μάρτιο. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,7%, τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Εναν μήνα πριν ήταν στο 0,4% ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στο 0,8%. Κατά 1,9% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού το ίδιο διάστημα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, μετά το 0,9% του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v