Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Προσεκτικές κινήσεις στην Ευρώπη μετά το νέο ιστορικό υψηλό στην αμερικανική αγορά. Πτώση 1,7% για το γερμανικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, οριακή ανάκαμψη στη Γαλλία. Τρέχει ο τίτλος της AstraZeneca μετά τα αποτελέσματα. Πτώση για πετρέλαιο.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, παρά την πτώση νωρίτερα στην Ασία, εν μέσω αβεβαιότητας για την παγκόσμια ανάκαμψη και την πανδημική κρίση. 

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,39% στις 15.212 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 0,21% στις 6.315 μονάδες και τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,25% στις 6.979 μονάδες. 

Σε υψηλότερα επίπεδα οι δείκτες σε Μαδρίτη και Μιλάνο.

Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η οικονομία της Γαλλίας εμφάνισε ανάπτυξη 0,4% το πρώτο τρίμηνο, παρά την ενίσχυση των μέτρων για την πανδημία. Ομως το γερμανικό ΑΕΠ υποχώρησε 1,7% ενώ οι οικονομίες Ισπανίας και Ιταλίας εμφάνισαν πτώση του ΑΕΠ κατά 0,5% και 0,4% αντίστοιχα. 

Σε επιμέρους μετοχές, ξεχωρίζει η εκτιναξη της μετοχής της AstraZeneca μετά την ανακοίνωση αυξημένων εσόδων και κερδών το πρώτο τρίμηνο. 

Πτώση για τις μετοχές των Barclays και ΒNP Paribas μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν την αγορά. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,5% στα 64,68 δολάρια (Nymex) ενώ ο χρυσός ενισχύεται οριακά κατά 0,1% μετά από τρεις μέρες πτώσης, στα 1.770 δολάρια. 

Εχθές η Wall Street έκλεισε με άνοδο, με τον S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v