Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα λόγω Fed στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος «γύρισαν» τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανακοινώσεις της Fed να παραμένουν στο επίκεντρο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Νευρικότητα λόγω Fed στις ευρωαγορές

Δεν κράτησαν τα αρνητικά πρόσημα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και γύρισαν στο «πράσινο», με τους επενδυτές να προσπαθούν ακόμα να αφομοιώσουν τις νέες οικονομικές προβλέψεις της Fed, εν μέσω ανησυχίας πως η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα έρθει νωρίτερα του αναμενόμενου.

Οι μετοχές των τραπεζών, των ενεργειακών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων που τείνουν να είναι ευαίσθητες στις διακυμάνσεις της οικονομίας έχουν σημειώσει σημαντική πτώση μετά τις ανακοινώσεις της Fed την περασμένη Τετάρτη.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3% στις 453 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.037 μονάδες, κατά 0,33% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.590 μονάδες και κατά 0,53% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.529 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,45-0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v