Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Τις κινήσεις των εμπορευμάτων, που ανακάμπτουν σήμερα μετά τις πρόσφατες απώλειες παρακολουθούν οι επενδυτές. Αμετάβλητος ο DAX. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία. Κατηφορίζει το αργό, πιέσεις στο ευρώ.

Υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπιες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, που είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν την εβδομάδα σε θετικό έδαφος, καθώς οι διεθνείς αγορές αξιολογούν τη hawkish στροφή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις της αγοράς εμπορευμάτων, μετά τις πρόσφατες απώλειες λόγω του πιο ισχυρού δολαρίου. Τα πολύτιμα μέταλλα ανακάμπουν σήμερα, με το ασήμι να κερδίζει 1% και το παλλάδιο 2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Μάιο, κάνοντας άλμα 7,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis). Σε σχέση με τον Απρίλιο, ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά κατά 1,5%.

Κατά 1,4% υποχώρησε ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Μάιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών.

H εικόνα στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

Κατά 0,1% υποχωρεί το ευρώ που αλλάζει χέρια στο 1,189 δολάριο. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 0,4%, στα $70,74 ανά βαρέλι και το μπρεντ διολισθαίνει 0,6%, στα 72,63 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v