Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street

Άνοδο πάνω από 1,5% κατέγραψαν οι τρεις δείκτες. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε ανοδική τροχιά η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Θετικό γύρισμα για το αργό. Άλμα 4,85% για τη Boeing.

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street

Ράλι κατέγραψε την Τρίτη η αμερικανική αγορά, βάζοντας τέλος σε ένα πολυήμερο πτωτικό σερί, με τους τρεις δείκτες να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών βαριών απωλειών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,62% στις 34.512 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,57% στις 14.498 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 1,52% υψηλότερα στις 4.323 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε τη Δευτέρα πτώση 2,1%, τη μεγαλύτερη από τις 28 Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Ο S&P 500 διολίσθησε 1,6% και ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,1%

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι 11 τομείς του S&P 500, με τον χρηματοοικονομικό τομέα να σημειώνει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο. 

«Το χθεσινό sell off οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, οι οποίοι σχετίζονται κυρίως με την άνοδο της παραλλαγής Δέλτα και τις ανησυχίες για την οικονομία» δήλωσε ο Τιμ Γκρίσκι, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Inverness Counsel στη Νέα Υόρκη. «Αλλά τώρα η αγορά επανέρχεται. Αυτό δείχνει τη δύναμή της. Ακόμα και με αρνητικά νέα, η αγορά αυτή επιδεικνύει εντυπωσιακή δύναμη» πρόσθεσε. 

«Οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη κινούνται σταθερά υψηλότερα. Ωστόσο, οι εταιρείες συνεχίζουν να υπερβαίνουν τις προσδοκίες αυτές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από τις 56 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ως τώρα, το 91% έχει υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ενισχύθηκε η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 6,3% σε σύγκριση με τον Μάιο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών ανήλθαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1.643.000, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα φτάσουν σε 1.590.000.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Η πτώση της απόδοσης σε χαμηλό πέντε μηνών τη Δευτέρα διόγκωσε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και άσκησε καθοδικές πιέσεις στις μετοχές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βούτηξε ως το 1,139% την Τρίτη, αλλά τώρα κινείται και πάλι πάνω από το 1,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο γύρισε σε θετικό έδαφος, κλείνοντας 0,6% υψηλότερα πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,6% στα 1.821 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,176 δολ./ευρώ. Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών μηνών. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing κατέγραψε άνοδο 4,85% στα 217 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v