Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,12% χαμηλότερα.

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,12% χαμηλότερα. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο τομέας της υγείας με 1,3%. Στον αντίποδα οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών ενισχύθηκαν 2,7%.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,03% χαμηλότερα στις 7.025 μονάδες, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,32% στις 15.618 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 6.578 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 0,68% υψηλότερα στις 25.296 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX σημείωσε άνοδο 0,67% στις 8.775 μονάδες.

Aπό το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι Michelin, Faurecia, Ryanair και Philips ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα μεγέθη τους. Η Ryanair ανακοίνωσε ζημία 273 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο.

Από τα εταιρικά νέα, η Credit Suisse συμφώνησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τον Iqbal Khan, πρώην «αφεντικό» στη διαχείριση πλούτου για το σκάνδαλο κατασκοπείας που οδήγησε στην παραίτηση του πρώην CEO της τράπεζας, Tidjane Thiam.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας, καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να επαναφέρουν μέτρα κοινωνικού περιορισμού.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο επιδεινώθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο.

Στο ταμπλό, βουτιά 8,8% κατέγραψε η Prosus.

Απώλειες 5,7% κατέγραψε η Faurecia, ενώ η Philips υποχώρησε 4%. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v