Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ η προσοχή στρέφεται στην επερχόμενη συνεδρίαση της Fed. Στο επίκεντρο παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας. Πτωτικά τα futures της Wall Street

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω «χλιαρού» κλίματος στις παγκόσμιες αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις βαριές απώλειες που σημείωσαν σήμερα κυρίως τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις Michelin, Faurecia, Ryanair και Philips να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους, ενώ, από το «μέτωπο» των εταιρικών ειδήσεων, η Credit Suisse συμφώνησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τον Iqbal Khan,  πρώην «αφεντικό» στη διαχείριση πλούτου για το σκάνδαλο κατασκοπείας που οδήγησε στην παραίτηση του πρώην CEO της τράπεζας, Tidjane Thiam.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας, καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να επαναφέρουν μέτρα κοινωνικού περιορισμού.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο επιδεινώθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,36% στις 459 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,3% στις 7.007 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,3% στις 6.549 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.594 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,17%-0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v