Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,6%, το Μιλάνο 0,7% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,5%.

Μέτρια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή άνοδος για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα οικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη αλλά και έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων 21 ετών αναπτύχθηκε η επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, καθώς η οικονομία συνεχίζει το restart μετά την άρση των περιορισμών. Η πιο ισχυρή άνοδος των τελευταίων 15 ετών σημειώθηκε στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ η μεταποίηση πάτησε φρένο, σε πολλές περιπτώσεις κυρίως λόγω των δυσκολιών στις γραμμές ανεφοδιασμού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ αυξήθηκε από το υψηλό 15 ετών των 59,5 μονάδων του Ιουνίου, στις 60,6 τον Ιούλιο, σημείο που είναι το πιο υψηλό από τον Ιούλιο του 2000.

Στο επίκεντρο παραμένει και η χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο στις νέες του κατευθύνσεις αποδέχεται την πιθανότητα ο πληθωρισμός να κινηθεί ακόμη και μέτρια πάνω από το 2% για κάποιο διάστημα. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη λόγω της μετάλλαξης Δέλτα καθώς και ότι κανείς δεν θέλει πρόωρη σύσφιξη.

Στο προσκήνιο επανέρχεται η συμφωνία του Brexit, καθώς οι Βρυξέλλες απέρριψαν το αίτημα του Λονδίνου για να ανοίξουν ξανά οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,6%, το Μιλάνο 0,7% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v