Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με το "δεξί" μπαίνει ο Αύγουστος στις ευρωαγορές. Τα εταιρικά αποτελέσματα και τα η μεταποίηση στην ευρωζώνη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί και στις υπόλοιπες αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των εταιριών που δημοσιοποιούν σήμερα τα μεγέθη τους είναι οι Heineken, AXA και HSBC. Η τελευταία ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των προ φόρων κερδών της το α’ εξάμηνο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, η οποία συνέχισε να επεκτείνεται τον Ιούλιο, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων οδήγησε σε εκτίναξη της ζήτησης, όμως τα προβλήματα στην προσφορά έστειλαν στα ύψη τα κόστη εισροών. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο δείκτης PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 62,8 μονάδες τον Ιούλιο από το ρεκόρ των 63,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αλλά υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση για διαμόρφωση του δείκτη στις 62,6 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,65% στις 464 μονάδες, κατά 1,05% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.105 μονάδες, κατά 0,88% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.671 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.579 μονάδες..

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v