Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Fed δεν βιάζεται να περιορίσει τη χαλαρή της νομισματική πολιτική. Μικτά τα futures της Wall Street.

Ήπια ανοδικές μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τις χθεσινές δηλώσεις της Fed.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα έστειλε «σήμα» πως δεν βιάζεται να προχωρήσει στο tapering, με τον πρόεδρο της να σημειώνει πως αν και η αμερικανική οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο, ωστόσο απέχει ακόμα από το να ωθήσει την Fed να εξετάσει τον περιορισμό της διευκολυντικής της νομισματικής πολιτικής.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, μεταξύ των εταιριών που ανακοινώνουν τα μεγέθη τους είναι οι Credit Suisse, Shell, Total, Volkswagen και Airbus.

Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, που τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,36% στις 463 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,87% στις 7.077 μονάδες, κατά 0,64% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.650 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.628 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης δείχνουν τα futures της Wall Street, με αυτά των Dow Jones και S&P500 να ενισχύονται κατά 0,2%-0,4% αλλά του Nasdaq να κινούνται σε αρνητικό πεδίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v