Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωαγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ της ευρωζώνης. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Πτωτικά οι ευρωαγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η BNP Paribas ανακοίνωσε αύξηση 26% στα καθαρά της κέρδη το β’ τρίμηνο, υψηλότερα των προβλέψεων της αγοράς, η Renault καθαρά κέρδη 354 εκατ. ευρώ για το εξάμηνο έναντι ζημιάς σχεδόν 7,3 δις. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ η Air France-KLM περιόρισε τις ζημιές κατά το β’ τρίμηνο καθώς αρχίζουν να ανακάμπτουν οι κρατήσεις.

Η eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης κινήθηκε υψηλότερα του στόχου της ΕΚΤ αυτόν τον μήνα, στο 2,2%, ενώ το ΑΕΠ της ευρωζώνης διαμορφώθηκε σε επίπεδο υψηλότερο των εκτιμήσεων, με άνοδο 2%.

Σημειώνεται πως στη Γερμανία ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,1% τον Ιούλιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008, με αποτέλεσμα τα συνδικάτα των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών να ζητούν άμεση και ουσιαστική αύξηση μισθών.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,63% στις 460 μονάδες, κατά 0,95% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.010 μονάδες, κατά 0,32% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.612 μονάδες και κατά 0,92% ο δείκτης DAX της Φρακφούρτης στις 15.497 μονάδες. 

Πτωτικό άνοιγμα της Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν από 0,3% έως και 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v