Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Στη διήμερη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή, ενώ συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη της Deutsche Bank. Μικτά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινάει σήμερα, προσέχοντας για στοιχεία ως προς τον χρόνο έναρξης του περιορισμού της νομισματικής χαλάρωσης της Fed.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. σήμερα δημοσιοποιούν τα στοιχεία τους οι BAT, GlaxoSmithKline, Rio Tinto, BASF Santander, ενώ λίγο νωρίτερα η Deutsche Bank ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις το β’ τρίμηνο ενώ τα προ φόρων κέρδη της Barclays υπερτριπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σημειώνεται πως χθες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους οι Microsoft, Apple και Alphabet, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 56,8 δισ. δολαρίων.

Το κλίμα πάντως επιβαρύνει η εξέλιξη της πανδημίας, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε παράταση ή επαναφορά των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες περιοχές.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,43% υψηλότερα στις 460 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,2% υψηλότεραστις 7.010 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,8% στις 6.583 μονάδες και κατά 0,23% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.555 μονάδες.

Μικτή εικόνα στη Wall Street, με τα futures του Dow Jones να υποχωρούν οριακά, αλλά του S&P 500 και του Nasdaq να ενισχύονται έως 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v