Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Η προσοχή είναι στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας, ενώ συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την εξέλιξη της πανδημίας, τα εταιρικά αποτελέσματα, τις πιέσεις στον κινεζικό τεχνολογικό κλάδο και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,37% στις 466 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,49% στις 7.116 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,89% στις 6.735 μονάδες και κατά 0,15% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.592 μονάδες.

Στην Ασία, οι αγορές κινήθηκαν χαμηλότερα μετά και τη "βουτιά" που κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου του online gaming στον απόηχο δημοσιεύματος τον κινεζικό τύπο που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια αυτά ως "όπιο".

Εν τω μεταξύ, η εξάπλωηση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα παγκοσμίως.

Από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων, μεταξύ των επιχειρήσεων που ανακοινώνουν σήμερα μεγέθη είναι οι BP, Standard Chartered, BMW και Societe Generale. H Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,44 δισ. ευρώ για το β' τρίμηνο, έναντι των 704 δις. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,15%-0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v