Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη κινείται οριακά ανοδικά, ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,1%.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπια αρνητικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τη θετική έναρξη συνεδριάσεων.  Στο επίκεντρο των επενδυτών ο πληθωρισμός και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που δημοσιεύονται απόψε.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη κινείται οριακά ανοδικά, ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,1%.

Στην οικονομική ειδησεογραφία, κατά 2,2% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα κι ενώ τον Ιούνιο είχαν ενισχυθεί κατά 1,9%. Εναν χρόνο πριν ο δείκτης είχε αυξηθεί 0,4%. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 2,5% τον Ιούλιο, σημειώνοντας άνοδο από το 2,2% του Ιουνίου. Εναν χρόνο πριν ήταν 0,9%.

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας καθυστέρησε την προγραμματισμένη αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη, διατηρώντας τα στο 0,25%, εν μέσω lockdown σε εθνικό επίπεδο λόγω αύξησης των περιπτώσεων κορωνοϊού. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Νέα Ζηλανδία θα μπορούσε να είναι η πρώτη προηγμένη οικονομία Ασίας-Ειρηνικού που θα αυξήσει τα επιτόκια στην εποχή της πανδημίας και της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Η συνεχιζόμενη πανδημία κορωνοϊού και η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα έχει επιβαρύνει την εμπιστοσύνη της αγοράς. Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις πιθανές γεωπολιτικές επιπτώσεις μετά την κατάληψη της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v