Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωπολιτικές ανησυχίες και οικονομία ρίχνουν τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 0,8%, το Μιλάνο 0,4% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%.

Γεωπολιτικές ανησυχίες και οικονομία ρίχνουν τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, ακολουθώντας τις ασιατικές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 0,8%, το Μιλάνο 0,4% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, πιο κάτω από τις προβλέψεις κινήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της Κίνας τον Ιούλιο. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 8,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά ήταν λιγότερο από την πρόβλεψη για άνοδο κατά 11,5%. Την ίδια ώρα, οι διαδικτυακές πωλήσεις ενισχύθηκαν μόλις 4,4%, πολύ χαμηλότερα από το 21% των τελευταίων 5 ετών, σύμφωνα με το CNBC.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν δήλωσε χθες Κυριακή στο Αλ Τζαζίρα ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν «τέλειωσε» και σύντομα θα γίνει σαφής ο χαρακτήρας και η μορφή του νέου καθεστώτος. Ο Μοχάμαντ Ναΐμ διαβεβαίωσε ότι καμιά διπλωματική εγκατάσταση και κανένα διπλωματικό σώμα δεν έγινε στόχος, καθώς και ότι το φονταμενταλιστικό κίνημα εγγυάται την ασφάλεια των ξένων και των διπλωματικών αποστολών.

Θετικά τα νέα από την αγορά των crypto. Ξανά πάνω από 2 τρισ. δολάρια έφτασε η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων καθώς το bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ενώ και τα Cardano, XRP, Dogecoin ενισχύονται επίσης. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων ήταν 2,06 τρισ. δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με το CoinGecko, που παρακολουθεί περισσότερα από 8.800 νομίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v