Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο οικονομία και Αφγανιστάν

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 0,6%.

Αρνητικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο οικονομία και Αφγανιστάν

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, ακολουθώντας τις απώλειες των ασιατικών. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 0,6%.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, στο 4,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια Στατιστική Αρχή την Τρίτη. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, είναι υψηλότερο κατά 0,8% σε σύγκριση με το επίπεδο που ήταν πριν από την πανδημία.

Η συνεχιζόμενη πανδημία κορωνοϊού και η εξάπλωση του πιο μεταδοτικού στελέχους Δέλτα είναι χτύπημα για την εμπιστοσύνη των αγορών. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia, RBA) δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής ότι η πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού Δέλτα εισήγαγε έναν «υψηλό βαθμό αβεβαιότητας» στις οικονομικές προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, διακόπτοντας την ανάκαμψη.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις δυνητικές γεωπολιτικές επιπτώσεις αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν χάρη σε μια επίθεση αστραπή.

Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου στο Αφγανιστάν, σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, που υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του παρά την κατακραυγή. Εξοπλίσαμε τους Αφγανούς, αυτοί δεν έδωσαν τη μάχη. Δεν έκανα το λάθος να αφήσω τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο που θα κρατήσει για πάντα, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. 

Kατά 0,1% υποχωρεί το ευρώ, που αλλάζει χέρια στο 1,176 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v