Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά τις συζητήσεις της Fed για tapering

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο 2,3%, το Παρίσι 2,9%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 2,3%. Σε υψηλό 9 μηνών σκαρφαλώνει το δολάριο. Βουτιά στις αγορές πετρελαίου - το αμερικανικό αργό χάνει 2%.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά τις συζητήσεις της Fed για tapering

Κατηφορίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν περαιτέρω τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό ευρωζώνης.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο 2,3%, το Παρίσι 2,9%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 2,3%.

Σε υψηλό 9 μηνών σκαρφαλώνει το δολάριο, με το ευρώ να υποχωρεί 0,3% και στο $1,167. Στο κόκκινο και οι αγορές πετρελαίου - το αμερικανικό αργό χάνει 2% στα $64,16 ανά βαρέλι και το μπρεντ 1,5%, στα 67,17 δολάρια.

Οι αξιωματούχοι της Fed σχεδιάζουν να μειώσουν τον ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων, πιθανότατα, πριν από το τέλος του έτους, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα. Ωστόσο, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες φέρονται να δηλώνουν ότι οποιαδήποτε μείωση στις αγορές ομολόγων ή άλλη κίνηση “tapering” δεν θα πρέπει να θεωρηθεί πρόδρομος μιας επικείμενης αύξησης των επιτοκίων.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs συμφώνησε να αγοράσει τον επενδυτικό βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής NN Group έναντι 1,6 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά της τράπεζας από τότε που ο David Solomon έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2018.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές. Σημαντική πίεση δέχεται ο κινεζικός τεχνολογικός κλάδος, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v