Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές, μετά το σήμα Πάουελ για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων. Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία ανεργίας των ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή. Αρνητικά το αργό.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Eλαφρώς υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς αγορές βρίσκονται γενικά σε θετικό κλίμα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι επίσης, το Μιλάνο κινείται 0,1% ανοδικά, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται οριακά θετικά. Kλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο λόγω αργίας.

Αναμένεται ότι η Wall Street θα παραμείνει εντός του εύρους που κινείται έως τη δημοσίευση των στοιχείων ανεργίας Αυγούστου την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι θα έχουν δημιουργηθεί 750.000 θέσεις εργασίας αυτόν τον μήνα καθώς και ότι η ανεργία θα έχει υποχωρήσει στο 5,2%.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε ιστορικό υψηλό, με τους επενδυτές να ηρεμούν αφότου ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ έδωσε σήμα για μείωση αγορών ομολόγων φέτος, χωρίς ωστόσο να βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,7% και βρίσκεται στα 68,27 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,2% φτάνει στα $72,57.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v