Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με την προσοχή στο update της Fed

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια μείωσης αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένουν σήμερα οι επενδυτές. Στο επίκεντρο και οι κινήσεις της υπερχρεωμένης κινεζικής εταιρείας Evergrande. Κέρδη 1,6% για το αργό.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με την προσοχή στο update της Fed

Σε θετικό έδαφος τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως αναμένουν το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Στο επίκεντρο παραμένει και η υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 1,2%, το Μιλάνο 1% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,8%.

Στην κορυφή της ατζέντας είναι η ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Fed, με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τη μείωση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής της.

Η Fed θα δημοσιεύσει μια δήλωση πολιτικής με προβλέψεις για την οικονομία και τα επιτόκια, ενώ ο πρόεδρος Jerome Powell θα προχωρήσε σε συνέντευξη Τύπου. Ο Powell έχει δηλώσει ότι η μείωση θα μπορούσε να συμβεί φέτος, αλλά οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες, ιδιαίτερα μετά από τα μικτά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν.

Στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, ο κινεζικός γιγαντιαίος όμιλος των ακινήτων σε ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία Evergrande ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών.

Σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν (νότια Κίνα), η διεύθυνση του ομίλου, ο οποίος κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς τα χρέη του φθάνουν τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μιας ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Evergrande θα αποπληρώσει έτσι 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,6% -στα 71,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 1,4% βρίσκεται στα $75,42.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v