Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα data

H Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι κινείται σταθεροποιητικά, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,6% ενώ το Μιλάνο κατά 0,1%. Θετικά τα futures της Wall. Στο $1.159 το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα data

Επιφυλακτικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη. H Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι κινείται σταθεροποιητικά, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,6% ενώ το Μιλάνο κατά 0,1%. Ανοδικά κινούνται τα futures της Wall. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,157 δολάριο και στις £0,863.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο επίσημος ΡΜΙ κινεζικής μεταποίησης για τον Σεπτέμβριο ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες - έφτασε στις 49,6 μονάδες, έναντι πρόβλεψης για 50,1. Υπενθυμίζεται ότι κάτω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει συρρίκνωση και υψηλότερα από αυτό ανάπτυξη.

Kαλύτερα τα ευρωπαϊκά στοιχεία, κατά 5,5% αυξήθηκε το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την αρμόδια Στατιστική Υπηρεσία. Πρόκειται για ανοδική αναθεώρηση της πρώτης εκτίμησης για άνοδο κατά 4,8%. Σε ετήσια βάση, έκανε άλμα 23,6% - είναι ωστόσο κατά 3,3% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προ πανδημίας σημείο (τέταρτο τρίμηνο του 2019).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v