Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Τρίτη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές με τον δείκτη Stoxx 600 να πιάνει υψηλό μήνα. Πάνω από τα 82 δολ. το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μια σειρά από τράπεζες, όπως η Goldman Sachs, η Bank of America, η Wells Fargo, έχουν ανακοινώσει το τελευταίο τριήμερο κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, στα 4,8 δισ. ευρώ ανήλθε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Τον ίδιο μήνα, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα 5 δισ. ευρώ.

Στη πολιτικό μέτωπο, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση.

Οι Γενικοί Γραμματείς των κομμάτων του συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» συζητούν προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κείμενο-σύνοψη των αποτελεσμάτων των έως τώρα διερευνητικών διαβουλεύσεων.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,74% στις 469 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.234 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,81% στις 15.587 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,63% στις 6.727 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 82,25 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,4% στα 1.771 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1593.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v