Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αντίδραση οι ευρωαγορές μετά το άλμα του πληθωρισμού ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο κατά 0,1%, το Παρίσι οριακά, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Περισσότερο από το αναμενόμενο αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία τον Σεπτέμβριο, μετά την άνοδο των κατασκευών και των υπηρεσιών.

Χωρίς αντίδραση οι ευρωαγορές μετά το άλμα του πληθωρισμού ΗΠΑ

Δεν έχουν κατεύθυνση τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τις διεθνείς αγορές να αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία πληθωρισμού ΗΠΑ, που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των τιμών καταναλωτή.

Ο δείκτης έκανε άλμα 6,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με την άνοδο να είναι πολύ υψηλότερη από την πρόβλεψη για 5,9%. Σε μηνιαία βάση ανηφόρισε 0,9%, έναντι εκτίμησης για 0,6%.

Καθοδικά κινήθηκε η Wall Street και ανοδικά τα αμερικανικά yields, με την απόδοση του 10ετούς Treasury στο 1,5699%. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο κατά 0,1%, το Παρίσι οριακά, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία τον Σεπτέμβριο, μετά την άνοδο των κατασκευών και των υπηρεσιών. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,6% σε σύγκριση με τον Αύγουστο - η κίνηση ήταν μεγαλύτερη από το +0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v