Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον πληθωρισμό ΗΠΑ αναμένουν επιφυλακτικά οι ευρωαγορές

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα πιο πρόσφατα στοιχεία πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία. Καθοδικά τα futures της Wall. Δεύτερο διαδοχικό μήνα κατηφόρισαν οι γερμανικές εξαγωγές. Διπλό ρεκόρ για Bitcoin και Ether.

Τον πληθωρισμό ΗΠΑ αναμένουν επιφυλακτικά οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% όπως και το Μιλάνο.

Οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες - σήμερα ανακοινώνονται τιμές παραγωγού και αύριο τιμές καταναλωτή.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones αναμένουν ότι οι τιμές παραγωγού θα έχουν αυξηθεί κατά 0,6% μηνιαίως τον Οκτώβριο και οι τιμές καταναλωτή κατά επίσης 0,6% σε μηνιαία βάση.

Καθοδικά τα futures της Wall, μετά το κλείσιμο σε ρεκόρ, με ώθηση από τη δύναμη των μετοχών εταιρειών υποδομών, ενώ οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν μεικτά.

Στο μέτωπο των δεδομένων, για δεύτερο διαδοχικό μήνα υποχώρησαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας πτώση 0,7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, φτάνοντας στα 112,3 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για μη μεταβολή του όγκου εξαγωγών.

Στην υπόλοιπη επενδυτική ειδησεογραφία, διπλό ρεκόρ σημείωσαν Bitcoin και Ether. Ξεπέρασε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των $67.700 το Bitcoin, σκαρφαλώνοντας στις $68.525,84 το τελευταίο 24ωρο. Αλμα και για το Ether - πρώτη φορά πάνω από τις $4.800.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v