Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο οι αποφάσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και τα εταιρικά αποτελέσματα. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1% όπως και το Παρίσι και η Μαδρίτη, ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%.

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά κέρδη και τις αποφάσεις πολιτικής από μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1% όπως και το Παρίσι και η Μαδρίτη, ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%.

Σταθερά διατήρησε τελικά η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Πέμπτης, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των επενδυτών για μία άνοδο που θα την έκανε την πρώτη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου να αυξάνει τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.Η κεντρική τράπεζα διατήρησε ζωντανή την προοπτική, λέγοντας ότι πιθανότατα θα πρέπει να τα αυξήσει «τους επόμενους μήνες», εάν η οικονομία έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group και τριών από τις μονάδες της την Παρασκευή, μία μέρα αφότου θυγατρική της δεν κατάφερε να εκπληρώσει υποχρέωση πληρωμής ενός προϊόντος διαχείρισης περιουσίας, την ώρα που η κρίση χρέους ακινήτων της Κίνας συγκλονίζει τη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters και το CNBC, η εταιρεία Kaisa με έδρα τη Shenzhen δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρωτοφανή πίεση ρευστότητας, λόγω των δυσκολιών στην αγορά ακινήτων και των υποβαθμίσεων αξιολόγησης.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity ανέφεραν την Παρασκευή ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους αναστέλλεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών». Οι εταιρείες δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 1,1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, η μείωση ήταν 1,0%, ενώ σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, τον μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία και επιβληθούν περιορισμοί, η παραγωγή ήταν 9,5% χαμηλότερα τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v