Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο οριακά, το Παρίσι κατά 0,5%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% θετικά.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Κατεύθυνση αναζητούν οι επενδυτές τη Δευτέρα. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο οριακά, το Παρίσι κατά 0,5%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% θετικά.

Οι διεθνείς αγορές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πάρει ρυθμό από τα εταιρικά κέρδη, τον πληθωρισμό και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των μεγάλων οικονομιών - όλα αυτά επηρεάζουν το μονοπάτι πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες.

Μικτά κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό, με τις μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα να μένουν πίσω, παρά τα οικονομικά στοιχεία που βγήκαν πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα.

Πτώση 0,6% για το αμερικανικό αργό και το μπρεντ, στα 80,31 δολάρια ανά βαρέλι και στα $81,67 αντιστοίχως. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,144 δολάριο.

Στο εταιρικό μέτωπο, προσφορά για το μερίδιο 50,15% που δεν κατέχει στην τουρκική τράπεζα Garanti BBVA έναντι 2,25 δισ. ευρώ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να ξεκινήσει η ισπανική BBVA. Οπως μεταδίδει το Reuters, η τιμή προσφοράς των 12,20 τουρκικών λιρών (1,22 δολαρίου) ανά μετοχή αντιπροσωπεύει premium 15% σε σχέση με την τιμή της Παρασκευής ή 34% premium σε σχέση με τη μέση τιμή των τελευταίων έξι μηνών, σύμφωνα με την ισπανική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v