Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν να αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Η ιστορική άνοδος των τιμών καταναλωτών σε ΗΠΑ και Κίνα έχουν επιβαρύνει τις διεθνείς αγορές αυτή την εβδομάδα. Πτώση για τις τιμές πετρελαίου, χαμηλά κρατιέται το ευρώ. H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,3%.

Συνεχίζουν να αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές

Και σήμερα κινούνται χωρίς ιδιαίτερη κατεύθυνση τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως αξιολογούν τα στοιχεία πληθωρισμού και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι κερδίζει 0,4%, το Μιλάνο κινείται οριακά, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% θετικά.

Η ιστορική άνοδος των τιμών καταναλωτών σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα έχουν επιβαρύνει τις διεθνείς αγορές αυτή την εβδομάδα. Στην ευρωζώνη, ο δείκτης ξεπέρασε το 4% τον περασμένο μήνα - σκαρφάλωσε στο 4,1%, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιστέκεται στις αυξημένες εκκλήσεις για σύσφιξη νομισματικής πολιτικής.

Ανοδικά κινήθηκαν κυρίως τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών. Θετική έναρξη της Wall Street σήμερα δείχνουν τα futures.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά στο 1,144 δολάριο, ενώ η στερλίνα με οριακή άνοδο βρίσκεται στο $1,338.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 1,9% και φτάνει στα 79,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 1,6% βρίσκεται στα $81,50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v