Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας, ενώ προσπαθούν να αφομοιώσουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Νοέμβριο.

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στην εξέλιξη της πανδημίας καθώς και στα οικονομικά στοιχεία που βγαίνουν από την ευρωζώνη.

Καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν να επιβάλλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα και μερικά lockdowns για να βάλουν φρένο στην έξαρση των μολύνσεων.

Η Γερμανία αναμένεται να λάβει σήμερα απόφαση για αυστηρότερα μέτρα, την ώρα που η Γαλλία κατέγραψε περισσότερες από 30.000 νέα ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν επίσης τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, η οποία εμφάνισε απρόσμενη άνοδο τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit,  σύνθετος PMI σκαρφάλωσε τον Νοέμβριο στις 55,8 μονάδες, από 54,2 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για υποχώρηση του δείκτη στις 53,2 μονάδες.

Όμως η αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον της οικονομικής δραστηριότητας μειώθηκε, εν μέσω του νέου κύματος της Covid-19 και της εκτίναξης των τιμών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,2%, κατά 0,2% και ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v