Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για τις ευρωαγορές μετά τη χθεσινή πτώση

H Φρανκφούρτη κερδίζει 1,4%, το Λονδίνο 1,3%, το Παρίσι 1,5%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1%. Ανακάμπτει 4,5% το αμερικανικό αργό. Βουτιά 2,9% έκανε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της Γερμανίας τον Οκτώβριο.

Ριμπάουντ για τις ευρωαγορές μετά τη χθεσινή πτώση

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή πτώση που τροφοδοτήθηκε από τους φόβους για τη νέα μετάλλαξη Ομικρον. H Φρανκφούρτη κερδίζει 1,4%, το Λονδίνο 1,3%, το Παρίσι 1,5%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1%. Υψηλότερα κινούνται και τα futures της Wall, ενώ ανέκαμψαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο κίνδυνος να παραμείνει ο πληθωρισμός σε υψηλά επίπεδα έχει αυξηθεί, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, παραδεχόμενος ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλειφθεί η λέξη «παροδικός».

Σε κατάθεση του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι οι υψηλότερες τιμές οφείλονται γενικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με ανισορροπίες στη ζήτηση και την προσφορά. Ο ίδιος σημείωσε ότι η αιτία των ζητημάτων αυτών είναι η πανδημία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν επεκταθεί ευρύτερα στην οικονομία τους τελευταίους μήνες.

Παρά την πιθανή διαταραχή της Ομικρον, ο επικεφαλής της Fed είπε ότι πιστεύει ότι η μείωση του ρυθμού των μηνιαίων αγορών ομολόγων μπορεί να κινηθεί ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα των 15 δισ. δολαρίων το μήνα που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη και στο μέτωπο των δεδομένων, βουτιά 2,9% έκανε ο τζίρος στο λιανεμπόριο της Γερμανίας τον Οκτώβριο, σε πραγματικούς όρους και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σε ονομαστικούς όρους, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 0,4% ετησίως.

Σε μηνιαία βάση, προσαρμοσμένες σε ημερολογιακές και εποχικές μεταβολές, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% σε πραγματικούς όρους και αυξήθηκαν κατά 0,2% σε ονομαστικούς. Η Υπηρεσία ανέφερε ότι αιτία για την πτώση του τζίρου ήταν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 4,5%, στα 69,10 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v