Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 1% στις ευρωαγορές μετά το sell off

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,1%, το Λονδίνο επίησς, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,9% ενώ το μΙλάνο 1,4%. Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου - το αμερικανικό αργό ενισχύεται 5%, στα 71,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άλμα 4,4% φτάνει στα $75,93.

Κέρδη πάνω από 1% στις ευρωαγορές μετά το sell off

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, παρά τις αυξημένες ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού Ομικρον και μετά τη βουτιά της Παρασκευής. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,9% ενώ το μΙλάνο 1,4%.

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου - το αμερικανικό αργό ενισχύεται 5%, στα 71,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άλμα 4,4% φτάνει στα $75,93. Την Παρασκευή οι τιμές του αμερικανικού αργού έκαναν ελεύθερη πτώση σχεδόν 12%, στο άκουσμα της είδησης για τη μετάλλαξη.

Η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, έχει εξακριβωθεί σε τουλάχιστον 12 άλλες χώρες. Οι περισσότερες μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει εισαγόμενα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από την αφρικανική χώρα και άλλα μέρη. Ωστόσο, η εξάπλωση δείχνει τις δυσκολίες περιορισμού των νέων στελεχών της Covid-19.

Οι εταιρείες κατασκευής εμβοίων έχουν ανακοινώσει ότι οι έρευνες για την Ομικρον είναι ήδη σε εξέλιξη. Ενώ μένει να δούμε πώς ανταποκρίνεται στα τρέχοντα εμβόλια ή αν απαιτούνται νέα, ο επικεφαλής του τομέα ιατρικής της Moderna, Paul Burton, δήλωσε την Κυριακή ότι η εταιρεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα αναδιαμορφωμένο εμβόλιο κατά της παραλλαγής στις αρχές της νέας χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v