Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,8%, το Μιλάνο 0,9%.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, αναζητώντας θετικό κλείσιμο εβδομάδας μετά την ανακάλυψη της μετάλλαξης Ομικρον αυτή την εβδομάδα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,8%, το Μιλάνο 0,9%.

Υψηλότερα κινήθηκαν κυρίως τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ στις ΗΠΑ τα futures κινούνται οριακά θετικά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία από την αγορά εργασίας για τον Νοέμβριο.

Επείγουσες μελέτες για την κατανόηση του πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια κατά της Ομικρον ξεκίνησαν σε μία παγκόσμια συνεργασία που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε λίγες ημέρες, όπως δήλωσε επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, περίπου 450 ερευνητές σε όλον τον κόσμο έχουν αρχίσει να εργάζονται για την απομόνωση της εξαιρετικά μεταλλαγμένης παραλλαγής από δείγματα ασθενών, για την ανάπτυξη της στο εργαστήριο, την εξακρίβωση της γονιδιωματικής της αλληλουχίας και τη δημιουργία μεθόδων για έλεγχο δειγμάτων πλάσματος αίματος, δήλωσε η Ana-Maria Henao-Restrepo, που ηγείται του σχεδίου έρευνας και ανάπτυξης του ΠΟΥ για εμβόλια και καινοτομίες κατά τη διάρκεια πανδημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v