Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στην Ομικρον

Η Φρανκφούρτη χάνει 1,1%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 1,3% και το Μιλάνο 1,1%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,8%, στα 66,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $70,13.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στην Ομικρον

Κατηφορίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Ομικρον. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,1%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 1,3% και το Μιλάνο 1,1%.

Ανέκαμψαν οι αγορές σε Ασία και ΗΠΑ -ανοδικά τα futures της Wall, μετά τις χθεσινές απώλειες που τροφοδοτήθηκαν από την άφιξη της Ομικρον στη χώρα- παρά τους φόβους για την παραλλαγή και την αναμενόμενη ταχύτερη μείωση αγορών ομολόγων από τη Fed.

Ωστόσο, οι μετοχές παλεύουν να κερδίσουν δυναμική εν μέσω συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τους κινδύνους που θέτει η Ομικρον, η οποία έχει χαρακτηριστεί μετάλλαξη ανησυχίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η GlaxoSmithKline ενημέρωσε την Πέμπτη ότι τα προκλινικά δεδομένα έδειξαν ότι η θεραπεία της εταιρείας με αντισώματα Covid-19 sotrovimab «διατηρεί τη δράση έναντι βασικών μεταλλάξεων της παραλλαγής Ομικρον». Η θεραπεία με αντισώματα της GSK έχει εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία και βρίσκεται υπό εξέταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα ανακοίνωσε η Βρετανία ότι έδωσε την έγκρισή της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,8%, στα 66,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $70,13.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v