Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο πληθωρισμός και Ομικρον

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο οριακά, το Παρίσι κατά 0,2%, η Μαδρίτη οριακά και το Μιλάνο κατά 0,2%. Αλμα 6,8% έκαναν οι τιμές καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο, αύξηση 6% στη Γερμανία.

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο πληθωρισμός και Ομικρον

Μικρές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι νέες ανησυχίες για την παραλλαγή Ομικρον συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν και τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο κινείται οριακά θετικά, το Παρίσι επίσης κατά 0,2%, η Μαδρίτη οριακά ανοδικά όπως και το Μιλάνο κατά 0,2%.

Αλμα 6,8% έκαναν οι τιμές καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 1982. Οπως μεταδίδει το CNBC, το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από την ετήσια άνοδο κατά 6,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8%.

Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά κατά 0,5% μηνιαίως και κατά 4,9% ετησίως - είναι η πιο μεγάλη αύξηση από τα μέσα του 1991. Η πρόβλεψη έκανε λόγο για ετήσια άνοδο 4,9%.

Αύξηση 6% έκαναν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Νοέμβριο - εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη-  σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

Στο μέτωπο της πανδημίας, δύο κάτοικοι της Σιγκαπούρης μπορεί να έχουν κολλήσει την παραλλαγή Ομικρον ακόμη και μετά τη λήψη ενισχυτικών δόσεων κατά Covid-19. Τα κρούσματα μπορεί να ρίξουν φως στην προστασία που προσφέρει η τρίτη δόση εμβολίου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μία 24χρονη στην εξυπηρέτηση επιβατών στο αεροδρόμιο βγήκε θετική στην Ομικρον -είναι το πρώτο τοπικό κρούσμα της πόλης, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Το δεύτερο άτομο θεωρείται εισαγόμενο κρούσμα, μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία στις 6 Δεκεμβρίου. Και οι δύο είχαν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου, ανέφερε το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v