Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Αν και η εικόνα είναι πιο μικτή παγκοσμίως, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να έχουν καλή μέρα. Στο ραντάρ των επενδυτών η Ομικρον και η έντονη μεταβλητότητα του bitcoin. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,6%.

Θετικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάλλαξη Ομικρον και τη μεταβλητότητα του bitcoin.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να έχουν θετική έναρξη εβδομάδας, αν και η εικόνα είναι πιο μικτή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό, καθώς στο ραντάρ των επενδυτών βρέθηκαν οι τιμές του bitcoin, οι οποίες έκαναν μεγάλη βουτιά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Την ίδια ώρα, οι τιμές πετρελαίου κάνουν άλμα, πάνω από 2% μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας που τροφοδοτήθηκαν από την αβεβαιότητα των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+ για αύξηση παραγωγής τον Ιανουάριο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,9%, το Μιλάνο 0,8%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 6,9% βούτηξαν οι νέες παραγγελίες του τομέα μεταποίησης της Γερμανίας τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και σε προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εξαιρουμένων των μεγάλων παραγγελιών, καταγράφηκε μείωση 1,8%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v