Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 1,1%. Κέρδη 1,7% για το αργό.

Ανοδος πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις νέες εξελίξεις που αφορούν την παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 1,1%.

H θετική κίνηση των ευρωπαϊκών μετοχών έρχεται μετά τη χθεσινή άνοδο. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Αντονι Φάουτσι, δήλωσε την Κυριακή ότι τα αρχικά δεδομένα σχετικά με την παραλλαγή είναι «ενθαρρυντικά», αν και προειδοποίησε ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την πλήρη κατανόησή της.

Οι μετοχές σε όλη την Ασία-Ειρηνικό ενισχύθηκαν την Τρίτη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας, καθώς η Wall Street έκανε ράλι, με ώθηση από την αισιοδοξία ότι ο κίνδυνος της παραλλαγής Ομικρον μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν. Στο πράσινο και τα futures της Wall.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 2,8% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση τιμών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς, η μείωση της ημερολογιακά προσαρμοσμένης παραγωγής στη βιομηχανία ήταν 0,6%.

Κατά 8,2% αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Halifax, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Με τον μέσο όρο μίας κατοικίας στις 272.992 βρετανικές λίρες, στην έκθεση σημειώνεται ότι σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, οι τιμές ήταν 1% υψηλότερες και 3,4% σε τριμηνιαία βάση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν κέρδη 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v