Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτική άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,5%. Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα. Στο επίκεντρο η Ομικρον.

Προσεκτική άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές, αλλά το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό εν μέσω εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον.

Τη Δευτέρα κινήθηκαν αρνητικά, καθώς οι traders αντέδρασαν στις εξελίξεις της πανδημίας και του νέου στελέχους. Παράλληλα, ο Μπόρις Τζόνσον ενημέρωσε για τον πρώτο νεκρό στη Βρετανία από Ομικρον - σε γήπεδα και ιπποδρόμους στήνει εμβολιαστικά κέντρα η χώρα. Η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα Ομικρον τη Δευτέρα, στην πόλη Tianjin, δύο ώρες απόσταση με το αυτοκίνητο από το Πεκίνο.

Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα - Fed, Αγγλίας, Ιαπωνίας και ΕΚΤ, την ώρα που επιταχύνεται ο πληθωρισμός σε όλες τις μεγάλες οικονομίες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 4,2% υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Σε τριμηνιαία βάση, το ποσοστό κινήθηκε καθοδικά κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,3% και φτάνει στα 71,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,% βρίσκεται στα $74,67.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v