Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αναμένουν οι ευρωαγορές

Ολοκληρώνεται σήμερα η συνεδρίαση της Fed. Η προσοχή στρέφεται στις προβλέψεις για οικονομία, πληθωρισμό και επιτόκια, αλλά και στα σχόλια του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ. Υψηλό 10ετίας χτύπησε ο πληθωρισμός στη Βρετανία.

Τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αναμένουν οι ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς το επίκεντρο των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Αυτή την εβδομάδα η προσοχή βρίσκεται στη δράση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών - συνεδριάζουν επίσης η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,4%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,4% και το Μιλάνο κερδίζει 0,6%.

Η συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται σήμερα και αναμένεται να αποφασιστεί επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Θα δημοσιεύσει επίσης τριμηνιαίες προβλέψεις για την οικονομία, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, ενώ ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμές καταναλωτή συνέχισαν να εκτοξεύονται την ώρα που αναμένεται κρίσιμη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,1% τους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, από 4,2% τον Οκτώβριο, που ήταν ήδη η πιο μεγάλη βουτιά της τελευταίας δεκαετίας και υπερδιπλάσιος από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Νοέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 3,9% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έναντι πρόβλεψης έρευνας του Reuters για άνοδο 4,6%. Η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 3,8% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v