Χάνουν τη δυναμική τους οι ευρωπαϊκές μετοχές

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα αυξημένα yields των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures της Wall.

Χάνουν τη δυναμική τους οι ευρωπαϊκές μετοχές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι διεθνείς αγορές αντιδρούν στην άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Η Φρανκφούρτη κινείται 0,1% ανοδικά, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι βρίσκεται 0,2% υψηλότερα, όπως και το Μιλάνο, ενώ η Μαδρίτη διατηρείται αμετάβλητη.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν την αρνητική τάση των ασιατικών, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα αυξημένα yields των Treasuries, τα οποία ενισχύονται με τον πιο γρήγορο ρυθμό νέας χρονιάς των τελευταίων δύο δεκαετιών. Η απόδοση του 10ετούς ανήλθε στο 1,71% την Τρίτη.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ απόψε. Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επιταχύνει τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ενώ επίσης προέβλεψε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures της Wall, μετά το νέο ρεκόρ του Dow Jones χθες, με τους επενδυτές να κατευθύνονται σε μετοχές που αναμένεται να επωφεληθούν από την οικονομική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v