Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη πτώση στις ευρωαγορές με «βαρίδι» την τεχνολογία

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,3%, με σχεδόν όλους τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος.

Μεγάλη πτώση στις ευρωαγορές με «βαρίδι» την τεχνολογία

Bαριές απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι φόβοι για πιο επιθετική μείωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προκάλεσαν ένα ξεπούλημα στην παγκόσμια αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,3%, με σχεδόν όλους τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε 0,88% χαμηλότερα στις 7.450 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 1,3% στις 16.052 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 1,72% χαμηλότερα στις 7.249 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κατέγραψε πτώση 1,8% στις 27.655 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX διολίσθησε 0,01% στις 8.789 μονάδες.

Οι μετοχές της τεχνολογίας είχαν τη χειρότερη επίδοση, σημειώνοντας πτώση 2,4% εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τις επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα μελλοντικά κέρδη των μετοχών τεχνολογίας φαίνεται να είναι λιγότερο ελκυστικά για τους επενδυτές όταν τα επιτόκια είναι υψηλότερα, καθώς το αυξημένο κόστος χρέους μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή τους.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού Nemetschek κατέγραψε πτώση 7%.

Οι τράπεζες, που θα επωφεληθούν από την εξομάλυνση των επιτοκίων, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι, σημειώνοντας άνοδο 0,9%.

Η Caixabank και η Standard Chartered ενισχύθηκαν κατά 3,9% και 3,7%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v