Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύμα πωλήσεων στις ευρωπαϊκές μετοχές

Ο φόβος ότι η FED θα προχωρήσει γρηγορότερα σε αυξήσεις επιτοκίων έπληξε τις αγορές σε ΗΠΑ και Ασία. Τη σκυτάλη πήρε η Ευρώπη, στην οποία καταγράφουν σημαντικές απώλειες όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια.

Κύμα πωλήσεων στις ευρωπαϊκές μετοχές

Ισχυρές είναι οι πιέσεις στην παγκόσμια αγορά μετοχών καθώς ο επίμονος πληθωρισμός πυροδοτεί φόβους ότι η FED θα προχωρήσει γρηγορότερα του αναμενομένου σε αυξήσεις επιτοκίων.

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν σημαντικές απώλειες νωρίτερα, ακολουθώντας τα βήματα της Wall Street. Στις ΗΠΑ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε χθες περισσότερο από 3%, στην μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε την πρώτη του πτώση για τη νέα χρονιά.

Στην Ευρώπη ο δείκτης Stoxx 50 κινείται 0,45% χαμηλότερα, στις 4.372 μονάδες, ενώ ο Stoxx 600 χάνει 1%.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,18% στις 16.076 μονάδες, ο βρετανικός FTSE χάνει 0,7% στις 7.462 και ο γαλλικός CAC 40 πιέζεται 1,24% χαμηλότερα στις 7.284.

Της πτώσης ηγούνται οι μετοχές τεχνολογίας, καθώς στον κλάδο οι απώλειες φτάνουν το 3%. Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λογισμικού Nemetschek υποχωρεί πάνω από 6%.

Οι εξελίξεις με την FED έρχονται σε μια στιγμή που οι επενδυτές ανησυχούν για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η μετάλλαξη Ομικρον, με αρκετές χώρες να καταγράφουν το τελευταίο 24ωρο ρεκόρ κρουσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v