Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητικές κινήσεις στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό πιέζουν την Τράπεζα να αναλάβει δράση. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Συντηρητικές κινήσεις στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη παραμένουν πηγή ανησυχίας.

Η ΕΚΤ συνεδρίασε σήμερα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που αυξήθηκε στο 5,1% στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο παρά τις προσδοκίες για πτώση του στο 4,4%, πιέζουν την Τράπεζα να αναλάβει δράση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης, με τον Σύνθετο PMI να υποχωρεί στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 53,3 μονάδες τον Δεκέμβριο ενώ ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στο χαμηλό εννεαμήνου των 51,1 μονάδων

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,46% στις 474 μονάδες, ο FTSE 100 του Λονδίνου οριακά χαμηλότερα στις 7.572 μονάδες, κατά 0,08% υποχωρεί ο CAC του Παρισιού στις 7.109 μονάδες και κατά 0,3% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 15.565 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, με αυτά του τεχνολογικού δείκτη να καταγράφουν απώλειες 2,18% και του S&P 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v