Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο επίσης. Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν οι εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Η προσοχή στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου 2021.

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές ακολουθούν και οι ευρωπαϊκές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω θετικού μομέντουμ στις διεθνείς αγορές. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,3%, η Μαδρίτη κινείται σταθεροποιητικά και το Μιλάνο κερδίζει 0,4%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν οι εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η Δύση αγνόησε τις προτάσεις της Ρωσίας για την ασφάλεια καθώς δεν ικανοποίησε τις δύο κύριες απαιτήσεις ασφαλείας. Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει ο διαλογος να συνεχιστεί ώστε να αποφευχθούν «αρνητικά σενάρια», μεταξύ αυτών ένας πόλεμος.

Η προσοχή στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου 2021. Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η μητρική της Google Alphabet για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Oι μετοχές κάνουν άλμα πάνω από 9% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Οκτώ φορές πάνω τα κέρδη της Santander το τέταρτο τρίμηνο 2021. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,28 δισ. ευρώ την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σε σύγκριση με τα 277 εκατ. που σημειώθηκαν το ίδιο τρίμηνο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v