Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί μπαίνουν στον Φεβρουάριο οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,2%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Πτώση στα τριμηνιαία κέρδη ανακοίνωσε η UBS. Υποχωρούν οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Με το δεξί μπαίνουν στον Φεβρουάριο οι ευρωαγορές

Στο πράσινο κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την πρώτη μέρα του μήνα. Οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνονται έτοιμες να ξεκινήσουν την πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου με θετικό βηματισμό, μετά την ανοδική ολοκλήρωση συναλλαγών Ιανουαρίου τη Δευτέρα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,2%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Πτώση στα τριμηνιαία κέρδη ανακοίνωσε η UBS την Τρίτη, ξεπερνώντας ωστόσο τις προσδοκίες των αναλυτών ενώ έθεσε φιλόδοξους νέους στόχους κερδοφορίας ως μέρος ενός update στρατηγικής. Οπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,35 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 

Αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις σε όλη τη Γερμανία τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Από την άλλη πλευρά, η μηνιαία μεταβολή παρουσίασε χαμηλότερη επίδοση, με τον δείκτη να υποχωρεί έως και 5,5%, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν το ισχυρότερο ξεκίνημα χρονιάς από το 2005, αλλά η αγορά ακινήτων αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητα καθώς εντείνεται η κρίση του κόστους ζωής, σύμφωνα με την Nationwide Building Society. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μέση αξία ενός σπιτιού αυξήθηκε 0,8% από τον Δεκέμβριο, στις 255.556 βρετανικές  λίρες (343.671 δολάρια).

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν μετά την ανάκαμψη των ρωσικών αποστολών μέσω ενός βασικού αγωγού που περνά από την Ουκρανία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 6,1% καθώς οι παραδόσεις στη Σλοβακία μέσω του σημείου διασύνδεσης Velke Kapusany στα σύνορα με την Ουκρανία επέστρεψαν σε κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο δικτύου Eustream. Οι αυξημένες ρωσικές προμήθειες πιέζουν τις τιμές, καθώς ο ήπιος καιρός περιορίζει τη ζήτηση και αρκετά φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v