Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι υποχωρεί 0,5%. Η Μαδρίτη ενισχύεται 0,2%, το Μιλάνο χάνει 0,1%.

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, με το βλέμμα των επενδυτών στον πληθωρισμό των ΗΠΑ, ο οποίος εκτοξεύθηκε τον Ιανουάριο στο 7,5% από 7% τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο στο 7,3%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 1982. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,6% έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,4%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τελευταίου τριμήνου 2021 αλλά και ολόκληρης της περασμένης χρονιάς, καθαρή ζημία 1,57 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το 2021 σημείωσε η Credit Suisse, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες για ζημιά 377,95 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με τη Refinitiv. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα ενημέρωσε ότι έλαβε «μεγάλες νομικές προβλέψεις» ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2021.

Η Disney πρόσθεσε 11,8 εκατομμύρια συνδρομητές της Disney+ παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 7 εκατομμύρια, σύμφωνα με το StreetAccount. 

Η Disney έχει 129,8 εκατομμύρια συνδρομητές Disney+ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Disney+ Hotstar της Ινδίας, που αντιπροσωπεύει τα 45,9 εκατομμύρια του συνόλου. Αλμα έκαναν οι μετοχές της κατά περίπου 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές ηρέμησαν προσωρινά για τον κλάδο του video streaming μετά την πρόβλεψη του Netflix για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v