Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη παραμένει σταθερή, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι κινείται οριακά χαμηλότερα ενώ το Μιλάνο χάνει 1,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%. Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της ΕΚΤ της περασμένης εβδομάδας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Συγκρατημένες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη θετική έναρξη συνεδριάσεων τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εξετάζουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ της περασμένης εβδομάδας και τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας στην Ευρώπη.

H Φρανκφούρτη παραμένει σταθερή, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι κινείται οριακά χαμηλότερα ενώ το Μιλάνο χάνει 1,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,1%.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν να κυριαρχούν στο κλίμα της αγοράς. Την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές στην περιοχή αξιολόγησαν την τελευταία απόφαση της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα παρά τα επίπεδα ρεκόρ πληθωρισμού σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Η Τράπεζα της Αγγλίας, εν τω μεταξύ, αύξησε τα επιτόκια στην πρώτη συνεχόμενη άνοδο των επιτοκίων από το 2004.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έκαναν άλμα την Παρασκευή και ολοκλήρωσαν την καλύτερη εβδομάδα του έτους, καθώς η συνεχιζόμενη δύναμη των εταιρικών αποτελεσμάτων επέκτεινε την ανάκαμψη με οδηγό την τεχνολογία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ήταν 0,3% χαμηλότερη σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο του 2021, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε μια προσωρινή έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 4,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν ετήσια άνοδο 9,7% τον Ιανουάριο, με τη μέση τιμή κατοικίας να ανέρχεται στις 276.759 στερλίνες και να φτάνει σε νέο υψηλό ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών Halifax που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v